Hallcupen 2018 avgjord - William Berggren årets mästare

Lördagen den 21/4 spelades årets Hallcup i Hultsfreds Bowlinghall. 
Tävlingen var öppen för alla bowlare som spelat minst 3 matcher under säsongens halliga och i år var det totalt 29 anmälda spelare som kom till start.

I Hallcupen spelar man individuellt, dock med handikapp-poäng för att mindre erfarna bowlare ska få möjlighet att tävla mot de mer meriterade spelarna.

Varje match består av 3 serier där motståndarna lottas mot varandra i steg 1, därefter är det vinna eller försvinna som gäller. Dvs. efter varje steg halveras antalet spelare som går vidare till nästa omgång.

I både steg 1 och 2 fick vi se flera spännande matcher och höga poäng. I steg 3 då det endast återstod 8 spelare var konkurrensen knivskarp och det krävdes bowling på hög nivå för att ta sig vidare till finalomgången. Elisabeth Eriksson, Johan Waxegård, Johan Karlsson och Anders Jutegård fick se sig besegrade i den näst sista omgången.

I år var det William Berggren, Jonathan Widström, Ove Ingemarsson och Robin Stefansson som lyckades ta sig ända till finalen som blev en riktig rysare.

Finalomgången spelas med amerikanskt spelsätt i form av en "karusell". Man spelar en serie i taget och den spelare med lägst poäng efter varje serie får kliva av tills endast en vinnare återstår.

Efter finalserie 1 fick Ove kliva av och efter serie 2 fick Robin lämna tävlingen. Värt att notera är att Robin slog några av dagens högsta serier (255 & 248 rent). Efter serie 2 återstod bara 2 tävlande, årets överraskning Jonathan Widström och den betydligt mer erfarne William Berggren.

När sista serien spelats hände det som aldrig hänt i Hallcupen tidigare - båda spelarna slutade på samma poäng (191). Genast ställdes frågan: Vad gör vi nu? Efter ett kort uppehåll bestämdes att tävlingen skulle avgöras "slag för slag", dvs. man slår ett slag var och spelaren med flest nerslagna käglor vinner.

William klev upp på banan och slog en strike vilket satte rejäl press på Jonathan som gjorde en liten miss och slutade på en hedrande 2:a plats i tävlingen.

1:a William Berggren
2:a Jonathan Widström
3:a Robin Stefansson
4:a Ove Ingemarsson

Stort grattis till vinnaren och tack till övriga deltagare och publiken!
Följ oss gärna på Instagram och Facebook där vi lagt ut bilder på finalisterna.

Ps. anmälningslista för Halligan 2018-2019 samt en intresselista för mix-liga finns uppsatta i bowlinghallen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter