Högklassig underhållning och publikrekord när Varta BK bjöd upp till dans i helgen

Under lördagen spelade Varta BK hela 4 ligamatcher hemma i Hultsfreds Bowlinghall.
Dagen började med viss motgång när F2-laget förlorade mot Emmaboda BK och IF Raketen.
Därefter gick det dock desto bättre då både F1 och A-laget vann sina matcher under eftermiddagen.

För Varta BK F1's del var det Team Linköping BC F som stod för motståndet. Hemmalaget genomförde i det närmsta en perfekt bowlingmatch och passade samtidigt på att slå det 2 år gamla klubbrekordet
med 29 poäng. Slutresultatet blev 17-3 och kägelpoängen imponerande 6334 - 5573. Dagens högsta slagningar gjordes av Richard Johansson (860), Ted Conrad (841) & Erland Nordin (836).

Inför dagens sista match mellan Varta BK A och Fredrikshof IF BK var det som om Hultsfredsborna hade gått man ur huse för att stötta sitt lag. Det var minst sagt fullt på både stå- och sittplats i hallen, 
vilket skapade en underbar matchstämning för bowlarna.

När sista klotet rullats stod det klart att hemmalaget vunnit ännu en match i division 1.
Denna gång med siffrorna 13-7 och den utmärkta kägelpoängen 6677 som ligger snubblande nära gällande klubbrekord (seriesiffror: 3-2, 3-2, 3-2, 4-1). De högsta slagningarna gjordes av Daniel Rehn (914), Anders Jutegård (862) & Johan Glimståhl (855).

Det råder ingen tvivel om att det går bra för A-laget den här säsongen. Laget leder sin grupp med 11 vinster på 13 spelade matcher. Resultaten talar för sig själva och är väldigt imponerande, men får inte misstolkas som att övriga lag skulle vara dåliga på något sätt.

Vi som träffar laget i hallen varje vecka kan intyga att det ligger mycket hård träning bakom framgångarna. För att vinna matcher på den här nivån krävs det att både laget och varje enskild spelare presterar på topp när det gäller, något som klubben verkligen har lyckats med.

Stort grattis Varta BK och tack till publiken!
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter