Grattis Daniel Rehn & Jonas Carlsson, Varta BK's nya klubbmästare

Lördagen den 9/2 spelade hemmaklubben Varta BK sitt årliga klubbmästerskap i Hultsfreds Bowlinghall. Totalt antog 23 spelare utmaningen som varade i nästan 4 timmar innan årets klubbmästare kunde utses.

Tävlingen inleddes med att alla spelade 4 serier för att sedan delas in i en A och B-klass baserat på resultatet. Därpå följde ytterligare 2 serier per spelare för att vaska fram 8 spelare per klass som gick vidare till slutspel. Själva tävlingsupplägget innebar att alla deltagare fick spela mycket bowling
(minst 6 serier) oavsett resultat, något som verkade uppskattas av många.

I slutspelet handlade det om en ren utslagstävling på en serie i taget där 8 spelare per klass först reducerades till 4 och sedan till 2.

Finalen i A-klassen spelades mellan Daniel Rehn och Johan Glimstål och i B-klassen ställdes
Jonas Carlsson mot Stefan Berggren. Efter en spännande finalserie stod det klart att det blir 
Daniel och Jonas som kan titulera sig Klubbmästare i år.

A-klass
1. Daniel Rehn
2. Johan Glimstål
3. Anders Jutegård delad med Patrik "Paka" Svensson

B-klass
1. Jonas Carlsson
2. Stefan Berggren
3. Johan Waxegård

Under dagen spelades det riktigt bra bowling med många serier på en bra bit över 200 poäng. Det som definitivt stack ut lite extra var Johan Glimstål's imponerande serie på 299 poäng i slutspelet.

Även Ted Conrad hade en 300-serie på gång, men efter 9 raka strike gjorde han en liten miss i tionde rutan och slutade på klart godkända 267. Junioren Ludvig Ekström gjorde en strålande insats i grundspelet med ett snitt på 207 efter 4 spelade serier (224, 212, 220, 170).
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter